Bieramisu van witte chocolade met frambozen en Lindemans Framboise

Voor 6:

Voor 6:

4 eieren

40 g suiker

100 g witte chocolade

50 ml volle melk

250 g mascarpone

100 ml frambozencoulis

100 ml frambozenbier

20 lange vingers (boudoirs)

250 g frambozen

licht geroosterde amandelschilfers (eventueel)

muntblaadjes (eventueel)

Bereidingswijze:

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de suiker met de eierdooiers schuimig. Breek de chocolade in stukken. Houd een stuk apart om er schilfers van de maken. Laat de rest van de chocolade smelten met een beetje melk. Roer er de mascarpone onder. Voeg de eierdooiers toe en klop heel stevig tot het mengsel homogeen is.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

Meng de frambozencoulis met het frambozenbier in een diep bord. Doop de lange vingers in de frambozencoulis en leg er een laag van op een bord. Leg er een par frambozen op en bedek met een laag mascarponemengsel. Herhaal tot alles op is, maar eindig met het mascarponemengsel.

Laat de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast srusten. Haal de tiramisu kort voor het opdienen uit de koelkast. Werk af met frambozen en eventueel geroosterde amandelschilfers of frisse muntblaadjes. Schenk er een glas Lindemans Framboise bij.

Uit ‘Bapas’ van Karl Van Malderen, uitgeverij Manteau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content