Voor 4:

5 onbehandelde sinaasappels

1/2 kaneelstokje

100 g suiker

0,2 dl sinaasappellikeur

1 eiwit

1,5 dl slagroom

Bereidingswijze:

Was de sinaasappels met warm water. Rasp de schil van één sinaasappel en pers het sap. Snij een hoedje van de andere sinaasappels en pers eveneens het sap. Schep er nadien het vruchtvlees uit met een lepeltje.

Verwarm al het sinaasappelsap met het kaneelstokje en de suiker. Laat afkoelen. Verwijder het kaneelstokje, roer de sinaasappellikeur en de geraspte sinaasappelschil door het sap. Zet 1 uur in de diepvriezer.

Klop het eiwit heel licht op en meng door het sinaasappelsap. Klop de slagroom op en spatel door het sap. Schep het mengsel in een metalen recipiënt en zet 3 uur in de diepvriezer; roer het geheel regelmatig om.

Zet de uitgeholde sinaasappels 1 uur in de diepvriezer.

Schep bolletjes uit het sinaasappelijs en vul er de uitgeholde sinaasappels mee. Werk af met de hoedjes en serveer.

Voor 4:5 onbehandelde sinaasappels1/2 kaneelstokje100 g suiker0,2 dl sinaasappellikeur1 eiwit1,5 dl slagroomBereidingswijze:Was de sinaasappels met warm water. Rasp de schil van één sinaasappel en pers het sap. Snij een hoedje van de andere sinaasappels en pers eveneens het sap. Schep er nadien het vruchtvlees uit met een lepeltje. Verwarm al het sinaasappelsap met het kaneelstokje en de suiker. Laat afkoelen. Verwijder het kaneelstokje, roer de sinaasappellikeur en de geraspte sinaasappelschil door het sap. Zet 1 uur in de diepvriezer. Klop het eiwit heel licht op en meng door het sinaasappelsap. Klop de slagroom op en spatel door het sap. Schep het mengsel in een metalen recipiënt en zet 3 uur in de diepvriezer; roer het geheel regelmatig om. Zet de uitgeholde sinaasappels 1 uur in de diepvriezer. Schep bolletjes uit het sinaasappelijs en vul er de uitgeholde sinaasappels mee. Werk af met de hoedjes en serveer.