Beursje van filodeeg gevuld met scampi, sint-jacobsnootjes, wokgroenten en sinaassausje

  • Moeilijkheid

voor 4 pers:

8 vellen filodeeg

50 g sojascheuten

50 g sluimererwten

50 g paddestoelen

50 g rode paprika

2 pijpajuin

1wortel

1 koffielepel sojasaus

snuifje anji no moto (smaakversterker)

peper en zout

12 scampi

1 sinaasappel

2 dl room

1 dl witte wijn

1 dl visfumet

1 dl olijfolie

Top de sluimererwten en blancheer ze kort, snij de paddestoelen in schijfjes, rooster de rode paprika, haal het vel eraf en snij alles in julienne, snij de pijpui in schijfjes. De scampi’s worden gepeld waarna we het darmkanaal verwijderen. We snijden de sint-jacobsnootjes in 2 en quadrilleren ze kort op de grill.

Plaats de wokpan op een hoog vuur, giet er de olie in en wok de groenten. Bak de scampi kort en kruid met peper, zout, anji no moto, roerbak alles en giet het in een vergiet. Verzamel wel het vrijgekomen sap.

Voor de saus brengen we de visfumet, de witte wijn en de room aan de kook. We laten alles tot op 1/3 inkoken. Voeg er daarna het opgevangen sap van de roerbak bij en het sinaasappelsap.

Leg het filodeeg dubbel open op het werkvlak, smeer het in met olie en kruid met peper en zout, schik de groentjes en vis in het midden, vorm een beursje en sluit het met een prikker.

Bak het beursje krokant bruin en serveer met de saus op een bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content