
Beuling parmentier
Voor 4:
Voor 4:
6 beulingen
40 g boter
2 renetappelen
40 g boter
1 el donkere suiker (Candico)
snuifje kaneel
3 el espressokoffie
500 g aardappelpuree (zie basisrecept)
Snij de beuling in gelijke stukjes van 1,5 cm dikte. Bak ze langs beide kanten kort krokant aan in boter. Haal het vel eraf. Hou opzij.
Steek het klokhuis uit de appelen. Snij de appelen met schil in schijfjes van 1 cm dikte. Bak ze in boter kort aan. Kruid met kaneel, bestrooi met suiker. Bak tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg daarna de koffie toe en laat even verdampen.
Schik de beulingschijfjes in een gratineerschotel. Leg daarop de schijfjes appel en overgiet met de resterende stroop uit de pan. Dek af met aardappelpuree. Werk af met paneermeel, kaas en boter. Gratineer in een voorverwarmde oven op 180° gedurende een tiental minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier