Bessentaart met kastanjepuree en meringue
10-06-2011, 12:44
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:40
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
3 el gevanilleerde kastanjepuree
200 g blauwe bosbessen
Voor het zanddeeg:
200 g gezeefde bloem
100 g zachte boter
65 g poedersuiker
zout
1 eierdooier
1 tot 2 el melk
Voor de meringue:
5 opgeklopte eiwitten
4 el griessuiker
Maak een kuil in de bloem, voeg boter, suiker, zout en eierdooier toe. Kneed, voeg melk toe. Laat 2 uur tot 1 dag afkoelen in de ijskast, rol uit tot gewenste dikte en vorm. Bak in individuele vormen 7 minuten op 200°C. Smeer in met kastanjepuree, voeg bessen toe. Klop eiwitten stijf met suiker, lepel op de taartjes en bak op 50°C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier