Voor 4 personen:
4 bananen
4 zoete pannenkoekjes
100 g fijne kristalsuiker
100 g chocolade
2 eetlepels honing
2 eetlepels verse room
sap van 1 sinaasappel
sap van 1 citroen
Pel de bananen en verwijder de witte draadjes. Neem ondertussen een pan en doe er de suiker, samen met 1/4 liter water en het citroensap bij. Laat alles zachtjes koken en laat het pruttelen totdat de suiker volledig opgelost is er een lichte siroop ontstaan is.
Dompel nu de bananen in de siroop en laat ze ongeveer 5 minuten pocheren (draai ze halverwege eens om). Neem de bananen uit de siroop en draai elke banaan in een pannenkoekje. Houd de pannenkoekjes warm.
Neem een klein pannetje en doe er de chocolade in, in kleine stukjes gebroken. Voeg twee eetlepels water bij de chocoladestukjes en laat de chocolade zo smelten. Blijf goed roeren.
Als de chocolade volledig gesmolten is en een gladde saus ontstaan is, wordt de honing, de room en het sinaasappelsap erdoor geroerd. Meng alles goed en overgiet de bananen met deze saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier