Beignets van spruiten

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

500 g spruitjes

Beignetbeslag :

250 g bakkersbloem

1 pakje gist (44 g)

30 cl blond bier

2 soeplepels lauw water

1 koffielepeltje zout

De spruitjes schoonmaken en 8 tot 10 minuten in gezouten water koken. Laten uitlekken. Gist in een grote kom doen en 5 minuten laten ademen. Voeg 2 soeplepels lauw water toe, meng zodat de gist oplost en voeg al roerende met een houten lepel, beetje bij beetje, het bier toe. De bloem in een zeef doen en in twee keer over het biermengsel strooien, terwijl men tegelijkertijd het beslag krachtig roert tot een gladde en lichte substantie (indien nodig extra bier toevoegen). Voeg zout toe en meng opnieuw. Dek de kom af met een doek en laat alles 1 1/4 uur rusten op kamertemperatuur. Verwarm de frituur. Het gerezen beslag omroeren. De spruitjes door het beslag halen, in het hete frituurvet dompelen en tot goudbruine beignets bakken. De beignets laten uitlekken op keukenpapier in een grote schaal. Als men deze schaal in een oven van 60 zet, blijven de beignets warm, terwijl men een tweede lading spruitjes frituurt.

Zelfs wie normaal niet van spruitjes houdt, zwicht voor deze krokante beignets. De spruitjes in deegjasje kunnen worden opgediend bij geroosterd of gebraden vlees.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content