Beignets van aardbeien met coulis van ananas

Serveer zeer warme beignets van aardbeien met ijskoude coulis van ananas. Een zalige ervaring.

Voor 4 personen
  • 20 grote aardbeien
  • 1 ananas
  • 2 dl (riet)suikersiroop
  • een scheut witte rum
  • een snuif kaneel
  • sap van 1 citroen
Beignetbeslag:
  • 250 g bloem
  • 2 dl water
  • 1,5 dl bier
  • een snuif zout
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 2 à 3 eiwitten
  • 1 eetlepel rum
  • 1 eetlepel kristalsuiker
Zo maak je de beignets van aardbeien met coulis van ananas

1. Bereid het frituurbeslag: zeef de bloem. Verwarm het water tot kamertemperatuur. Vorm een bloembergje met een kuiltje in het midden. Giet hier het bier en het lauwe water in en voeg een snuifje zout toe. Vermeng de bloem van de rand naar het midden toe met de vloeistof. Voeg de gesmolten boter toe en laat het deeg 1 uur rusten.

2. Verwijder schil en hart van de ananas en doe het vruchtvlees met de suikersiroop en de rum in de blender van een mixer. Pureer de ananas en voeg op het laatste moment het sap van een citroen en de kaneel toe. Meng alles en bewaar de coulis op een koele plaats.

3. Verwarm de frituurolie tot maximum hitte (het vet mag niet walmen).

4. Was de aardbeien, laat ze uitlekken en dep ze droog met behulp van een schone keukendoek. Klop op het laatste moment de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag. Voeg rum en kristalsuiker toe. Doop enkele aardbeien in het beslag en vervolgens in het frituurvet.

5. Frituur de beignets snel goudbruin, verwijder met een schuimspaan, laat uitlekker op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker. Dien de warme beignets van aardbeien onmiddellijk op met ijskoude ananascoulis. Versier eventueel met een takje munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content