Beignets van aardbeien met coulis van ananas

Beignets strawberries © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Serveer zeer warme beignets met ijskoude ananascoulis. Een zalige ervaring.

Serveer zeer warme beignets met ijskoude ananascoulis. Een zalige ervaring.

Voor 4 personen

20 grote aardbeien

1 ananas

2 dl (riet)suikersiroop

een scheut witte rum

een snuif kaneel

sap van 1 citroen

Beignetbeslag:

250 g bloem

2 dl water

1,5 dl bier

een snuif zout

2 eetlepels gesmolten boter

2 à 3 eiwitten

1 eetlepel rum

1 eetlepel kristalsuiker

Bereiding

1. Bereid het frituurbeslag: zeef de bloem. Verwarm het water tot kamertemperatuur. Vorm een bloembergje met een kuiltje in het midden. Giet hier het bier en het lauwe water in en voeg een snuifje zout toe. Vermeng de bloem van de rand naar het midden toe met de vloeistof. Voeg de gesmolten boter toe en laat het deeg 1 uur rusten.

2. Verwijder schil en hart van de ananas en doe het vruchtvlees met de suikersiroop en de rum in de blender van een mixer. Pureer de ananas en voeg op het laatste moment het sap van een citroen en de kaneel toe. Meng alles en bewaar de coulis op een koele plaats.

3. Verwarm de frituurolie tot maximum hitte (het vet mag niet walmen).

4. Was de aardbeien, laat ze uitlekken en dep ze droog met behulp van een schone keukendoek. Klop op het laatste moment de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag. Voeg rum en kristalsuiker toe. Doop enkele aardbeien in het beslag en vervolgens in het frituurvet.

5. Frituur de beignets snel goudbruin, verwijder met een schuimspaan, laat uitlekker op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker. Dien de warme beignets onmiddellijk op met ijskoude ananascoulis. Versier eventueel met een takje munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content