
Ingrediënten
Voor 25 à 30 beignets:
- 250 g bakmeel
- 5 g zout
- 2 eieren
- 3 el druivenpitten
- 25 cl hoog gistend bier
- 3 à 4 eiwitten
- 4 stevige appels
- poedersuiker voor de afwerking
Meng de ingrediënten behalve eiwit en appels zonder klonteren in een grote kom. Dek af met een doek en laat 1 uur staan. Roer er vervolgens de geklopte eiwitten door. Snij de uitgeboorde appels in plakjes van 3 mm dik. Dompel de appelschijfjes een voor een in het beslag en bak ze op 170°C in de olie. Dep af en bestrooi met fijne poedersuiker voor u ze opdient.
Meng de ingrediënten behalve eiwit en appels zonder klonteren in een grote kom. Dek af met een doek en laat 1 uur staan. Roer er vervolgens de geklopte eiwitten door. Snij de uitgeboorde appels in plakjes van 3 mm dik. Dompel de appelschijfjes een voor een in het beslag en bak ze op 170°C in de olie. Dep af en bestrooi met fijne poedersuiker voor u ze opdient.