Bearnaisesaus

  • Moeilijkheid

Bearnaise is een variant van hollandaisesaus. Ze past perfect bij geroosterd, gebakken of gefrituurd vlees.

Voor 4 personen

4 eierdooiers

350 g geklaarde boter

cayennepeper

zout

2 el fijngehakte verse dragon

1 el fijngehakte kervel

Voor de gastrique:

3 dl droge witte wijn

1,5 dl azijn

1 fijngehakte sjalot

6 tot 10 dragonstengels

kruidentuil (1 tak tijm, 1 laurierblad en 3 peterseliestengels samengebonden met keukentouw)

1 el geplette witte peperkorrels

Bereiding

1. Maak eerst de gastrique. Doe de ingrediënten bij elkaar en laat inkoken tot de helft.

2. Klop de eierdooiers met een scheut van de gastrique los en klop nadien op zacht vuur tot schuim. Klop er straalsgewijs en van het vuur weg de boter doorheen. Wordt de saus te dik, roer er dan wat gastrique, citroensap of water door.

3. Kruid met cayennepeper en zout en roer er de dragon en kervel door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content