Bearnaisesaus

  • Moeilijkheid

Voor 5 dl:

4 eierdooiers

350 g geklaarde boter

cayennepeper

zout

2 el fijngehakte verse dragonblaadjes

1 el fijngehakte kervel

Voor de gastrique:

3 dl droge witte wijn

1,5 dl azijn

1 fijngehakte sjalot

6 à 10 dragonstengels

kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)

1 el geplette peperkorrels

Maak eerst de ‘gastrique’. Doe de ingrediënten bij elkaar en laat inkoken tot de helft. Klop de eierdooiers met een scheut van de gastrique los en klop nadien op zacht vuur tot schuim. Klop er straalsgewijs, van het vuur af, de boter onder. Wordt de saus te dik, voeg dan wat gastrique, citroensap of water toe. Kruid met cayennepeper en zout, en roer er de dragon en kervel onder.

*Serveer deze variant van de hollandaisesaus bij geroosterd, gebakken of gefrituurd vlees.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content