Bavarois van Moscato d’Asti met frambozencoulis

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

1,25 dl Moscato d’Asti

(of andere zoete wijn)

2,5 blaadjes gelatine

1 kleine citroen

50 g suiker

2 eiwitten

1,25 dl room

De Moscato d’Asti koel zetten. De gelatine weken in koud water. De citroen uitpersen en het sap zeven. De eiwitten met de suiker stijf kloppen. De room opkloppen tot joghurtdikte. De gelatine uitknijpen en oplossen in een beetje warme Moscato d’Asti. De rest van de wijn toevoegen. Het citroensap mengen met de opgeklopte eiwitten en deze massa met een klopper door de wijn mengen. De halfstijve room voorzichtig door het bavaroisbeslag spatelen. Vier kleine timbaaltjes vullen en de bavarois gedurende 24 uur laten stijven in de koelkast.

De bavarois opdienen met frambozencoulis en vanillesaus.

Frambozencoulis bereidt men door frambozen te pureren, te zeven en de puree op smaak te brengen met suiker en citroensap.

Vanillesaus bereidt men door 1/2 l melk met 1/4 vanillestok en een klein snuifje zout aan de kook te brengen. 1 geklopt ei met 15 g maƃĀÆszetmeel en 30 ƃ 40 g suiker glad aanmaken. Al roerende een deel van de kokende melk toevoegen. Het lauwe mengsel onder voortdurend roeren bij de kokende melk gieten en alles kort laten doorkoken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content