Nodig voor vier :
10 g gelatine
100 g gemalen kokosnoot
1/2 l melk
3 pakjes vanillesuiker
100 g griessuiker
25 g bloemsuiker
4 eieren
2,5 dl room
Chocoladesaus :
2 dl melk
75 g griessuiker
200 bittere chocolade
een ei
een klontje boter
De gelatine weken in veel koud water. De gemalen kokosnoot 10 minuten laten weken in de melk. De kokosmelk in een pannetje tot aan het kookpunt brengen. Ondertussen de eierdooiers met griessuiker en vanillesuiker kloppen tot een wit uitslaande crème. De kokosmelk al roerende op de crème gieten. De kokossaus terug op het vuur zetten en al roerende kort opwarmen (de saus mag in geen geval koken). De gelatine uitknijpen en in een weinig warme saus oplossen. De pan van het vuur halen en de opgeloste gelatine door de kokossaus roeren. In de koelkast plaatsen tot het bavaroisbeslag begint te geleren. De room met de bloemsuiker luchtig kloppen en door de opstijvende saus spatelen. Het bavaroisbeslag in potjes gieten en verder laten stijven in de koelkast.
Een chocoladesaus bereiden. Melk met griessuiker en verkruimelde chocolade aan de kook brengen. Van het vuur halen en al kloppende een losgeslagen ei en een nootje boter door de chocoladesaus mengen. De potjes met bavarois op borden omdraaien. De bordspiegel versieren met chocoladesaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier