Basisrecept currysaus

© Getty
Ingrediënten
  • 1/2 kg uien
  • 1/2 kg sjalotten
  • 25 g verse gember
  • 4 tenen look
  • 2 grote tomaten
  • 1 dl olie
  • 3 el basiscurrypoeder
  • 1/2 bosje korianderblaadjes
  • 4 dl groentebouillon
  • snuifje zeezout
Bereiding
  1. Snij uien, sjalotten, gember en look fijn. Pel de tomaten en pureer ze. Hak de korianderblaadjes fijn.
  2. Verwarm olie in een pan en bak de uien donkerbruin. Voeg gember en look toe en bak 3 minuten. Voeg currypoeder toe en bak nog eens enkele minuten. Giet er eventueel enkele eetlepels bouillon bij als het geheel aan de bodem zou kleven.
  3. Voeg tomaten en korianderblaadjes toe. Roer goed om, giet er 4 dl groentebouillon bij en kruid met een snuifje zeezout. Laat de currysaus een kwartier op laag vuur pruttelen en laat afkoelen.

Tip: deze basis voor currysaus kan twee weken in de koelkast worden bewaard of worden diepgevroren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content