Basisrecept currysaus
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Ingrediënten
- 1/2 kg uien
- 1/2 kg sjalotten
- 25 g verse gember
- 4 tenen look
- 2 grote tomaten
- 1 dl olie
- 3 el basiscurrypoeder
- 1/2 bosje korianderblaadjes
- 4 dl groentebouillon
- snuifje zeezout
Bereiding
- Snij uien, sjalotten, gember en look fijn. Pel de tomaten en pureer ze. Hak de korianderblaadjes fijn.
- Verwarm olie in een pan en bak de uien donkerbruin. Voeg gember en look toe en bak 3 minuten. Voeg currypoeder toe en bak nog eens enkele minuten. Giet er eventueel enkele eetlepels bouillon bij als het geheel aan de bodem zou kleven.
- Voeg tomaten en korianderblaadjes toe. Roer goed om, giet er 4 dl groentebouillon bij en kruid met een snuifje zeezout. Laat de currysaus een kwartier op laag vuur pruttelen en laat afkoelen.
Tip: deze basis voor currysaus kan twee weken in de koelkast worden bewaard of worden diepgevroren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier