
1/2 kg uien
1/2 kg sjalotten
25 g verse gember
4 tenen look
2 grote tomaten
1 dl olie
3 el basiscurrypoeder
1/2 bosje korianderblaadjes
4 dl groentebouillon
snuifje zeezout
Snij uien, sjalotten, gember en look fijn. Pel de tomaten en pureer ze. Hak de korianderblaadjes fijn.
Verwarm olie in een pan en bak de uien donkerbruin. Voeg gember en look toe en bak 3 minuten. Voeg currypoeder toe en bak nog eens enkele minuten. Giet er eventueel enkele eetlepels bouillon bij als het geheel aan de bodem zou kleven. Voeg tomaten en korianderblaadjes toe. Roer goed om, giet er 4 dl groentebouillon bij en kruid met een snuifje zeezout. Laat een kwartier op laag vuur pruttelen en laat afkoelen.
* Deze basissaus kan twee weken in de koelkast worden bewaard of worden diepgevroren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier