Ingrediënten

Voor ca. 6 el:

  • 2 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 2 tl mosterdzaad
  • 2 kruidnagels
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 tl hele fenegriekzaadjes
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gemberpoeder

Verhit een gietijzeren pan. Doe daarin koriander-, komijn- en mosterdzaadjes, peperkorrels, kruidnagels en chilipeper. Schud ze voortdurend zachtjes op tot ze een lichtgeroosterd aroma vrijgeven. Voeg dan fenegriek, kurkuma- en gemberpoeder toe en verhit nog eens 15 seconden. Haal uit de pan en laat afkoelen.

Maal in een kruidenmolen tot fijn poeder. Bewaar in blik.

Verhit een gietijzeren pan. Doe daarin koriander-, komijn- en mosterdzaadjes, peperkorrels, kruidnagels en chilipeper. Schud ze voortdurend zachtjes op tot ze een lichtgeroosterd aroma vrijgeven. Voeg dan fenegriek, kurkuma- en gemberpoeder toe en verhit nog eens 15 seconden. Haal uit de pan en laat afkoelen. Maal in een kruidenmolen tot fijn poeder. Bewaar in blik.