Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g geschilde aardappelen
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 dl room
  • 50 g hoeveboter
  • 1 eierdooier
  • peper en zout
  • nootmuskaat (optioneel)
  • 50 g geraspte gruyère
  • 2 el paneermeel
  • klontje boter

Kook de aardappelen gaar in water met enkele laurierblaadjes. Giet af. Voeg room toe en prak fijn met een stamper. Voeg de eierdooier en de boter toe. Kruid de smeuïge puree met fleur de sel, versgemalen witte peper en nootmuskaat.

Doe de puree in een ovenschotel, bestrooi met kaas en paneermeel en leg er een klontje boter op.

Kook de aardappelen gaar in water met enkele laurierblaadjes. Giet af. Voeg room toe en prak fijn met een stamper. Voeg de eierdooier en de boter toe. Kruid de smeuïge puree met fleur de sel, versgemalen witte peper en nootmuskaat. Doe de puree in een ovenschotel, bestrooi met kaas en paneermeel en leg er een klontje boter op.