Ingrediënten

  • 3 bossen basilicum (de bladeren)
  • 2 dl extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Was de basilicumbladeren met koud water en dompel ze twee minuten onder in kokend water met zout. Spoel ze af onder koud stromend water en droog ze tussen een theedoek. Snijd de bladeren eerst fijn en draai ze daarna tot pulp in de keukenmachine. Voeg al draaiende de olijfolie toe. Giet de olie in een zeer fijne zeef of door een stukje kaasdoek en laat het goed uitlekken. Breng de olie op smaak met peper en zout.

Een zeer 'mediterraan' smakende en prachtig groen ogende olie die te gebruiken is als smaakmaker bij salades, soepen, sauzen en pasta's. Op dezelfde wijze te bereiden met verse koriander, peterselie, dragon en oregano. Bovendien een leuk kado idee!

Was de basilicumbladeren met koud water en dompel ze twee minuten onder in kokend water met zout. Spoel ze af onder koud stromend water en droog ze tussen een theedoek. Snijd de bladeren eerst fijn en draai ze daarna tot pulp in de keukenmachine. Voeg al draaiende de olijfolie toe. Giet de olie in een zeer fijne zeef of door een stukje kaasdoek en laat het goed uitlekken. Breng de olie op smaak met peper en zout.Een zeer 'mediterraan' smakende en prachtig groen ogende olie die te gebruiken is als smaakmaker bij salades, soepen, sauzen en pasta's. Op dezelfde wijze te bereiden met verse koriander, peterselie, dragon en oregano. Bovendien een leuk kado idee!