Ingrediënten

Voor 4:

  • 15 g vers basilicum
  • 115 g suiker, 225 g boter
  • 225 g bloem, 115 g maiszetmeel
  • 400 g aardbeien

Saffraancrème:

  • een snuifje saffraandraadjes
  • 8 zwarte peperkorrels
  • 25 g suiker, 200 g zure room
  • 125 g mascarpone

Mix de basilicumblaadjes fijn met de suiker. Voeg de boter toe, mix tot een romige massa. Doe er de bloem en het maiszetmeel bij en meng kort tot een deeg. Vorm er een afgeplatte bal van, wikkel in plasticfolie en zet 1 uur koel weg. Rol uit tot 1/2 cm dik en steek er koekjes uit. Bak 18 minuten op 160°C.

Saffraancrème: rooster de saffraandraadjes en zwarte peperkorrels in een droge pan. Laat afkoelen, stamp fijn in een vijzel. Meng met de suiker en zure room. Spatel er de mascarpone door, zet koel weg.

Snij de aardbeien fijn. Bedek de basilicumkoekjes met saffraancrème en verdeel er de aardbeien over. Herhaal en werk af met een derde basilicumkoekje.

Mix de basilicumblaadjes fijn met de suiker. Voeg de boter toe, mix tot een romige massa. Doe er de bloem en het maiszetmeel bij en meng kort tot een deeg. Vorm er een afgeplatte bal van, wikkel in plasticfolie en zet 1 uur koel weg. Rol uit tot 1/2 cm dik en steek er koekjes uit. Bak 18 minuten op 160°C. Saffraancrème: rooster de saffraandraadjes en zwarte peperkorrels in een droge pan. Laat afkoelen, stamp fijn in een vijzel. Meng met de suiker en zure room. Spatel er de mascarpone door, zet koel weg. Snij de aardbeien fijn. Bedek de basilicumkoekjes met saffraancrème en verdeel er de aardbeien over. Herhaal en werk af met een derde basilicumkoekje.