Basilicum-tomatenbrood

  • Moeilijkheid

Voor een brood van 500 gram:

240 gr bloem (liefst bloem voor wit brood)

20 gr gist

1 theelepel suiker

1 theelepel zout

1,2 dl water

4 eetlepels melk

2 eetlepels olijfolie

2 theelepels gedroogde basilicum

4 eetlepels gedroogde tomaten

40 g geraspte Parmezaanse kaas

Los de gist op in een beetje lauw water, samen met de suiker. Giet de bloem in een kom (of op een werkvlak). Maak een kuiltje in de bloem en giet de gist erin. Strooi het zout op de buitenranden van de bloem, zodat het niet meteen met de gist in aanraking komt.

Meng alles en voeg beetje bij beetje het water, de melk en olijfolie toe. Meng goed tot je een vast deeg verkrijgt. Kneed vervolgens het deeg (liefst 20 minuten lang) tot het glad en elastisch is. Bestrooi het af en toe met bloem tot het niet meer aan de handen plakt. Bedek het deeg met een doek en laat het op een tochtvrije plaats rijzen gedurende zeker 45 minuten (het moet verdubbelen in volume).

Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Duw het gerezen deeg wat plat en verdeel er de stukjes tomaat, het basilicum en de geraspte kaas over. Kneed het deeg een tweede keer door (gedurende 15 minuten) en laat het opnieuw rijzen (minimaal 40, maximaal 90 minuten).

Leg het deeg op een bakplaat en geef een ronde of rechthoekige vorm. Laat het 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 225°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content