Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 braadkip
  • groene kruiden
  • olijfolie

Gierst:

  • 2 koppen water
  • 1 kop gierst
  • 1 ei
  • peper
  • nootmuskaat
  • paneermeel
  • 1 eierdooier

Maak het vel van de kippenborsten los en vul met kruiden. Wrijf de kip in met olie, kruid met peper en zout. Rooster 1 uur.

Kroketten: kook de gierst 5 minuten, laat zwellen en afkoelen. Roer er het ei onder en kruid met peper en nootmuskaat. Maak kroketjes van het deeg, paneer met eiwit en paneermeel en bak krokant. Serveer met gewokte groenten.

Maak het vel van de kippenborsten los en vul met kruiden. Wrijf de kip in met olie, kruid met peper en zout. Rooster 1 uur. Kroketten: kook de gierst 5 minuten, laat zwellen en afkoelen. Roer er het ei onder en kruid met peper en nootmuskaat. Maak kroketjes van het deeg, paneer met eiwit en paneermeel en bak krokant. Serveer met gewokte groenten.