Barbarie-eend van de boerderij

  • Moeilijkheid

Recept: Marie-Josée Van Steirteghem

Nodig voor zes personen

1 barbarie-eend (1,2 à 1,7 kg)

zout en peper

plantaardige olie

barbecuekruiden

oregano

peterselie

het sap van een sinaasappel

1 glas rode wijn of madeira of een scheutje cognac

10 druiven

een lepel maïszetmeel

Bereiding

1. Versnijd de eend en snijd de vleugels, billen, filets en borstkas doormidden. Bak het vlees in een pan met vetstof en kruid met barbecuekruiden, oregano en peterselie.

2. Begiet het gekorste vlees met sinaasappelsap, wijn, madeira of cognac. Voeg de druiven toe, sluit de pan af en sudder het vlees gaar (zo’n 40 minuten, naargelang van de leeftijd van de eend).

3. Haal het vlees uit de pan en dik de saus met een lepel in water opgelost maïszetmeel.

4. Schik het vlees op warme borden, overgiet met saus en dien op met compote van appels of abrikozen en groenten uit de tuin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content