Recept: Marie-Josée Van Steirteghem
Nodig voor zes personen
1 barbarie-eend (1,2 à 1,7 kg)
zout en peper
plantaardige olie
barbecuekruiden
oregano
peterselie
het sap van een sinaasappel
1 glas rode wijn of madeira of een scheutje cognac
10 druiven
een lepel maïszetmeel
Bereiding
1. Versnijd de eend en snijd de vleugels, billen, filets en borstkas doormidden. Bak het vlees in een pan met vetstof en kruid met barbecuekruiden, oregano en peterselie.
2. Begiet het gekorste vlees met sinaasappelsap, wijn, madeira of cognac. Voeg de druiven toe, sluit de pan af en sudder het vlees gaar (zo’n 40 minuten, naargelang van de leeftijd van de eend).
3. Haal het vlees uit de pan en dik de saus met een lepel in water opgelost maïszetmeel.
4. Schik het vlees op warme borden, overgiet met saus en dien op met compote van appels of abrikozen en groenten uit de tuin.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier