Bangkok-vis met gember en saus van rode pepers en tamarinde

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 hele vissen (zeebaars, tilapia, harder enz.)

100 g rode pepers, matig pikant en gemalen

2 teentjes knoflook

80 g gemalen ananas

120 g suiker

1 dl vissaus

80 g tamarindesaus

20 g ui, in kleine dobbelsteentjes

10 g geraspte verse gember

10 g verse gember, in reepjes

4 el olie

Thaise basilicum

Doe de olie in de wok en fruit de gemalen pepers en knoflook. Voeg de uitjes, de gemalen gember, suiker, vissaus, ananas en tamarindesaus toe en breng aan de kook. Laat een gedeelte van het vocht van deze sausbasis inkoken. Paneer de vis met wat bloem en bak de vis in olie of boter. De vis dient krokant van buiten en zacht van binnen te zijn. Leg de vis op warme borden, giet de saus over de vis en versier met reepjes gember en gefrituurde basilicumblaadjes. Onmiddellijk opdienen, anders wordt de vis papperig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content