Voor 4 personen:
2 hele vissen (zeebaars, tilapia, harder enz.)
100 g rode pepers, matig pikant en gemalen
2 teentjes knoflook
80 g gemalen ananas
120 g suiker
1 dl vissaus
80 g tamarindesaus
20 g ui, in kleine dobbelsteentjes
10 g geraspte verse gember
10 g verse gember, in reepjes
4 el olie
Thaise basilicum
Doe de olie in de wok en fruit de gemalen pepers en knoflook. Voeg de uitjes, de gemalen gember, suiker, vissaus, ananas en tamarindesaus toe en breng aan de kook. Laat een gedeelte van het vocht van deze sausbasis inkoken. Paneer de vis met wat bloem en bak de vis in olie of boter. De vis dient krokant van buiten en zacht van binnen te zijn. Leg de vis op warme borden, giet de saus over de vis en versier met reepjes gember en gefrituurde basilicumblaadjes. Onmiddellijk opdienen, anders wordt de vis papperig.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier