Bami goreng met paksoi

Voor 4 personen
  • 300 g Chinese noedels
  • 400 g minipaksoi
  • 1 rode paprika
  • 150 g Chinese kool
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 à 5 el sojaolie
  • 3 el sojasaus
  • 3 el ketjap manis (zoete sojasaus)
  • cayennepeper naar smaak
  • reepjes rode chilipeper voor de afwerking
Bereiding
  1. Kook de Chinese noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Maak intussen de paksoi schoon en snij in tweeën. Was de rode paprika, ontpit en snij in reepjes. Maak de Chinese kool schoon en snij in repen. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
  2. Verhit de sojaolie in een braadpan of wok. Fruit de sjalotten, de knoflook en de Chinese kool 3 à 4 minuten.
  3. Voeg de rode paprika en de paksoi toe en laat meebakken. Doe er de gekookte noedels bij en laat doorwarmen. Breng op smaak met beide soorten sojasaus en cayennepeper. Verdeel de bami goreng over kommetjes en werk af met reepjes rode chilipeper. Serveer de bami goreng meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content