Balletjesfondue

© Getty

Balletjesfondue voor 4 personen:

3 takjes munt

500 g gehakt rundvlees

150 g gekookte koude rijst

150 g geraspte kaas

8 grote bladeren van rode kool

8 grote bladeren van snijbiet

8 grote bladeren van groene kool

2 liter groentebouillon

peper

zout

4 individuele schuimspaantjes

Snij de muntblaadjes fijn. Kruid het rundvlees met peper en zout, voeg de munt toe en meng goed. Maak balletjes van het mengsel en zet ze in de koelkast. Meng de rijst met de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Maak ook van dit mengsel kleine balletjes en laat ze opstijven in de koelkast.

Laat de kool- en snijbietbladeren 2 minuten blancheren in kokend water. Laat ze goed uitlekken en afkoelen, sniijd ze doormidden en leg op elk half blad een van de bereide balletjes. Wikkel het blad om het balletje. Breng de groentebouillon aan de kook. Giet hem in de fonduepan en zet de pan in het midden van de tafel op de brander. De bouillon moet lichtjes blijven pruttelen.

Tips voor de allerbeste balletjesfondue

Bij gebrek aan snijbiet kun je kiezen voor de buitenste bladeren van Chinese kool. Voor meer variatie kun je de bladeren vullen met nog andere mengsels zoals lamsgehakt + ei + ui + chilipoeder of aardappelpuree + gekookte vis + peterselie. Serveer rijst en enkele sausjes (tartaarsaus, pikante tomatensaus, light dressing…) bij de balletjesfondue.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content