Voor 4:

  • 100g kasja (gegrilde boekweit)
  • 2 + 2 el olijfolie
  • 200 g kikkererwten (gekookt en uitgelekt)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout
  • 1 middelgrote courgette
  • verse korianderblaadjes
  • Voor de saus:
  • 200 g Griekse yoghurt
  • verse munt
  • peper, zout
  • fijngehakte look
  • citroensap

Verhit 2 el olijfolie in een kookpot, bak de kasja enkele minuten in de olie op laag vuur. Voeg 1/2l gezouten water toe, laat een tiental min. koken tot al het water geabsorbeerd is. Laat afkoelen.

Doe de kasja met de kikkererwten, komijn- en korianderpoeder, look, peper en zout in een blender, mix kort.

Rasp de courgette, leg in een zeef, bestrooi met fijn zout en laat goed uitlekken. Dep droog met een propere handdoek of keukenrol.

Doe de courgette bij het kasjamengsel. Voeg als laatste de fijngesneden korianderblaadjes toe. Zet enkele uren in de koelkast. Draai balletjes.

Verhit 2 el olijfolie in een diepe pan, bak de balletjes aan alle kanten bruin. Meng de ingrediënten voor de saus. Serveer de balletjes met bladgroen en muntsaus.