Baklava met banaan en pistachvulling

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

250 g filodeeg

2 bakbananen

1 dl vloeibare honing

Pistachevulling :

150 g groene pistaches

75 g marsepein

een scheutje Amaretto

4 bolletjes vanille-ijs

1 dl ongesuikerde yoghurt

De pistachevulling bereiden. Groene pistaches met marsepein en een scheut Amaretto tot een zachte massa mixen. Het Griekse filodeeg in rechthoekjes snijden en een vijftal blaadjes op elkaar leggen. Besprenkelen met honing. Vier van deze stapeltjes maken en er een gedeelte van de pistachevulling over verdelen. Opnieuw beleggen met rechthoekjes filodeeg en afdekken met plakjes bakbanaan. Deze handelingen herhalen tot er bladerdeeg torentjes ontstaan van vijf centimeters hoog. De baklava een half uur bakken in een oven van 180 graden. Opdienen met vanille-ijs en ongesuikerde yoghurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content