Baklava met banaan en pistachvulling
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
250 g filodeeg
2 bakbananen
1 dl vloeibare honing
Pistachevulling :
150 g groene pistaches
75 g marsepein
een scheutje Amaretto
4 bolletjes vanille-ijs
1 dl ongesuikerde yoghurt
De pistachevulling bereiden. Groene pistaches met marsepein en een scheut Amaretto tot een zachte massa mixen. Het Griekse filodeeg in rechthoekjes snijden en een vijftal blaadjes op elkaar leggen. Besprenkelen met honing. Vier van deze stapeltjes maken en er een gedeelte van de pistachevulling over verdelen. Opnieuw beleggen met rechthoekjes filodeeg en afdekken met plakjes bakbanaan. Deze handelingen herhalen tot er bladerdeeg torentjes ontstaan van vijf centimeters hoog. De baklava een half uur bakken in een oven van 180 graden. Opdienen met vanille-ijs en ongesuikerde yoghurt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier