Voor 10:

1 kg Italiaanse varkensworsten met venkel

500 gr lamsschouder, in grote plakken

750 gr runderschenkel, in blokken

2 kg aardappelen, in schijven van 3 mm

2 courgettes, in schijven van 1/2 cm

400 gr ui, in ringen van 1/2 cm

4 grote wortels, in schijven van 1/2 cm

1/2 l bouillon van rund

150 gr bloem

75 gr water

Voor de marinade:

1 fles wijn

1 bouquet garni: 4 blaadjes laurier, 4 takjes tijm, 5 peterseliestengels

1 ui

5 kruidnagels

peper

Laat het vlees 24 uur in de marinade liggen.

Neem een grote Le Creuset-pot en werk in lagen: onderop aardappel, dan achtereenvolgens rundsvlees, lamsvlees, courgette, aardappel, worsten, ui (met kruidnagels erin gestoken), wortel en bovenop weer aardappel.

Giet de helft van het marinadevocht en de rundsbouillon erbij.

Maak een deeg van de bloem en het water.

Sluit de pot af met wat deeg tussen pot en deksel zodat de warme dampen binnen blijven.

Bak gedurende 3 uur in de oven op 150°.

Laat het gerecht 30 minuten rusten en doe de pot voorzichtig open.

Tip: dit gerecht is een heerlijk eenpansgerecht voor een een groot gezelschap. Vooraf heb je er wel wat werk aan, maar op de dag zelf moet het alleen langzaam garen op een lage temperatuur. Als gastheer of -vrouw kan je dus lekker bij je gasten vertoeven.

Uit: 'Bring It On' van Dirk Gilis en Filip Fransen, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts.

Voor 10:1 kg Italiaanse varkensworsten met venkel500 gr lamsschouder, in grote plakken750 gr runderschenkel, in blokken2 kg aardappelen, in schijven van 3 mm2 courgettes, in schijven van 1/2 cm400 gr ui, in ringen van 1/2 cm4 grote wortels, in schijven van 1/2 cm1/2 l bouillon van rund150 gr bloem75 gr waterVoor de marinade:1 fles wijn1 bouquet garni: 4 blaadjes laurier, 4 takjes tijm, 5 peterseliestengels1 ui5 kruidnagelspeperLaat het vlees 24 uur in de marinade liggen.Neem een grote Le Creuset-pot en werk in lagen: onderop aardappel, dan achtereenvolgens rundsvlees, lamsvlees, courgette, aardappel, worsten, ui (met kruidnagels erin gestoken), wortel en bovenop weer aardappel.Giet de helft van het marinadevocht en de rundsbouillon erbij.Maak een deeg van de bloem en het water.Sluit de pot af met wat deeg tussen pot en deksel zodat de warme dampen binnen blijven.Bak gedurende 3 uur in de oven op 150°.Laat het gerecht 30 minuten rusten en doe de pot voorzichtig open.Tip: dit gerecht is een heerlijk eenpansgerecht voor een een groot gezelschap. Vooraf heb je er wel wat werk aan, maar op de dag zelf moet het alleen langzaam garen op een lage temperatuur. Als gastheer of -vrouw kan je dus lekker bij je gasten vertoeven.Uit: 'Bring It On' van Dirk Gilis en Filip Fransen, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts.