Babykreeft in een soepje van roze en gele pompelmoes met verse koriander

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 canners (babykreeftjes)
  • kruidige groentebouillon
  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 gele pompelmoezen
  • 1 eetlepel curcumapoeder
  • 1 dl suiker- of lavendelsiroop
  • 2 eetlepels lavendelhoning
  • peper en zout
  • enkele verse korianderblaadjes
Bereiding
  1. De babykreef gaarkoken in een kruidige groentebouillon en in het vocht laten afkoelen. De schaaldieren doormidden snijden en het vlees uit de grijptangen halen. De maag van de kreeften verwijderen en in de holte het vlees uit de grijptangen plaatsen.
  2. De pompelpoezen schillen en de partjes tussen de vliesjes uitsnijden. Het sap opvangen en goed mengen met suiker- of lavendelsiroop, honing, curcumapoeder, zout en peper. Het recipiënt met de saus op ijs plaatsen en de saus koelen.
  3. De halve babykreeft, de partjes pompelmoes en de dressing in gekoelde diepe borden plaatsen en versieren met versnipperde koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content