Baba au Rhum

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © rtl
  • Moeilijkheid

Om de baba goed te doordrenken en vochtig te maken, zorg je dat de rumsiroop elke keer zeer heet wordt uitgegoten.

Voor 6 personen

Voor het deeg:

2 eieren

200 g suiker

5 cl melk

50 g boter

400 g bloem

1 pakje bakpoeder

Voor de siroop:

1/2 liter water

1 kop poedersuiker

30 cl oude rum

1 of 2 vanillestokjes

enkele gekonfijte kersen

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 °C. Klop de volledige eieren met de suiker. Wanneer het mengsel schuimt, doe je er de melk bij, de gesmolten boter en de bloem. Roer goed tot je een heel glad deeg hebt. Doe er op het laatste moment de gist bij en klop krachtig.

2. Bestrijk de babavorm met boter, giet het deeg erin en plaats in de oven. Laat gedurende ongeveer 30 minuten bakken (th. 7, 180 °C). Wanneer de baba gebakken is, steek je er het lemmet van een mes in: het moet droog naar buiten komen. Laat afkoelen.

3. De siroop: meng het water met de suiker en een in de lengte doormidden gesneden vanillestokje. Voeg de rum toe en verwarm de siroop tot hij bijna kookt. Doordrenk het gebak met de siroop. Nadat het de eerste laag heeft opgenomen, overgiet je het nog enkele keren, tot het volledig doordrenkt is. Vergeet de morellen of gekonfijte kersen niet.

Tip: Om het deeg licht te maken, moet je het lang kloppen, zodat het lucht opneemt. Om de baba goed te doordrenken en vochtig te maken, zorg je dat de rumsiroop elke keer zeer heet wordt uitgegoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content