Voor 4 personen

75 g asem (tamarindepulp)

1 el zout

8 dijen, poten of andere kipdelen met vel en bot

Olie om in te frituren

Bereidingswijze

1. Meng de asem en het zout met ongeveer anderhalve mok handwarm water.

2. Leg de kip in het asemwater en laat minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, afgedekt in de koelkast inwerken.

3. Verhit een frituurpan tot 80°C.

4. Frituur de kip in porties. Ik frituur de mijne meestal 5‑7 minuten zonder deksel op de frituurpan en daarna nog een minuut of 10 met het deksel op de pan om flink kleur te geven aan de kip. De totale frituurtijd hangt natuurlijk af van hoe groot je kipstukken zijn. Het vel moet flink krokant worden en karamelliseren, zeg maar tot net op het randje van verbrand. Serveer met rijst of met gado gado coleslaw. Of gewoon zo, zonder iets.

Tip: je kunt deze marinade ook gebruiken voor grove moten makreel die je zo krokant bakt dat je de graten mee kunt opeten.

Voor 4 personen75 g asem (tamarindepulp)1 el zout8 dijen, poten of andere kipdelen met vel en botOlie om in te friturenBereidingswijze1. Meng de asem en het zout met ongeveer anderhalve mok handwarm water.2. Leg de kip in het asemwater en laat minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, afgedekt in de koelkast inwerken.3. Verhit een frituurpan tot 80°C.4. Frituur de kip in porties. Ik frituur de mijne meestal 5‑7 minuten zonder deksel op de frituurpan en daarna nog een minuut of 10 met het deksel op de pan om flink kleur te geven aan de kip. De totale frituurtijd hangt natuurlijk af van hoe groot je kipstukken zijn. Het vel moet flink krokant worden en karamelliseren, zeg maar tot net op het randje van verbrand. Serveer met rijst of met gado gado coleslaw. Of gewoon zo, zonder iets.Tip: je kunt deze marinade ook gebruiken voor grove moten makreel die je zo krokant bakt dat je de graten mee kunt opeten.