Avocado met roze pompelmoes en groene appel

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 groene appels

1 grote, roze pompelmoes

4 rijpe avocado’s

blaadjes citroenmelisse of munt

2 el pistacheolie

1 tl mangoazijn

4 el gemalen kokos

Verwijder de pel van de pompelmoes en snij de partjes los tussen de vliezen. Vang het sap op in een kom en knijp ook de leeggesneden pompelmoes uit boven de kom. Snij met een mandoline, snijmachine of mes 12 dunne plakjes uit het dikste gedeelte van de appel. Haal de plakjes appel door het sap van de pompelmoes, zodat ze niet meer verkleuren.

Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Draai met een meloensteker bolletjes vruchtvlees uit de avocado’s en haal ook deze door het pompelmoessap om verkleuren tegen te gaan. Zet alles in de koelkast. Zet vier borden in de diepvriezer. Snij de blaadjes citroenmelisse of munt in julienne. Mix pistacheolie, mangoazijn en citroenmelisse tot een emulsie.

Haal de borden uit de diepvriezer en leg in het midden van ieder bord een plak appel. Schik partjes pompelmoes en bollen avocado op de appel. Dek af met een tweede schijf appel en dek opnieuw af met pompelmoes en avocado. Leg een derde schijf appel op de constructie en eindig met een knikker avocado en enkele reepjes citroenmelisse of munt.

Bestrooi met gemalen kokos en druppel de saus uit over de bordspiegel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content