Avocado in kokosjasje

  • Moeilijkheid

Voor 4 pesonen:

15 cl kokosmelk

1 theelepel whisky (liefst single malt)

1 tomaat

1 limoen

2 avocado’s

3 zure uitjes

1 bosje koriander

1 theelepel korianderzaadjes

1 potje yoghurt

1 eetlepel olijfolie

zout

peper

1 scheutje tabasco

1/2 verse knoflook

Giet de kokosmelk in een kom. Doe de whisky erbij en laat 15 minuten trekken. Pel de tomaat en snijd het vlees in blokjes. Pers de citroen en rasp een halve theelepel van de schil. Snijd de avocado’s doormidden, zonder de schil te beschadigen, verwijder het vlees, mix het fijn en besprenkel het met het sap van de limoen. Voeg de limoenschil toe, de in vieren gesneden uitjes, de blaadjes van twee takjes koriander, de korianderzaadjes, de yoghurt, de olijfolie en de helft van de met whisky geparfumeerde kokosmelk. Mix gedurende een minuut, om een gladde crème te krijgen. Giet deze dikke crème in een slakom, voeg er de rest van de kokosmelk aan toe en meng goed. Breng op smaak met zout, peper en tabasco.

Snijd de blaadjes van twee takjes koriander fijn en doe ze in de avocadomousse. Bewaar de mousse minstens twee uur op een koele plaats. Hij wordt ijskoud geserveerd. Bewaar acht hele korianderblaadjes voor de versiering. Verdeel de mousse net voor het opdienen over de avocadoschillen, bestrooi met de blokjes tomaat en versier met telkens twee korianderblaadjes en met reepjes verse kokosnoot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content