Australische rib-eye met gegrilde groenten en olijfboter

4 Australische rib-eyes

4 Australische rib-eyes

een assortiment groenten naar keuze

Voor de olijfboter:

250g echte boter

10 zwarte olijven

3 geperste teentjes knoflook

2 eetlepels verse basilicum

10 zongedroogde tomaatjes

10g paprikapoeder

peper en zout

Zorg voor het bereiden van de olijfboter dat de boter op kamertemperatuur is. Hak de olijven en de tomaatjes fijn en meng die met alle overige ingrediƃ”nten door de boter. Rol tot een worstje in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast of vries kort aan. Kruid het vlees met vleeskruiden en laat dit 5 minuten grillen boven hete kolen. Laat het daarna rusten. Intussen rooster je de groenten. In feite zijn alle groenten geschikt voor de barbecue, maar harde groenten kun je beter vooraf beetgaar koken in bouillon of water. Wortel, bloemkool, venkel, broccoli, artisjok, maƃĀÆskolf en asperges zijn heerlijk op de barbecue. Wrijf de groenten voor het grillen in met vleesmarinade en kruidenolie. Kruid extra met barbecuekruiden en rooster zo’n 5 minuten met een hoog geplaatst rooster voor een lagere temperatuur. Gebruik een speciaal groenterekje voor de barbecue. Bedek het vlees met twee ƃ drie schijfjes boter en dien op met de groenten.

Variatie:

Rib-eye is een tussenribstuk uit Australiƃ”, maar ook vlees uit Nieuw-Zeeland of Ierland is zeer geschikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content