Voor 4 tot 6 :
3 grote aubergines
3 teentjes knoflook, in fijne flinters gesneden
5 el olijfolie
1 dl zonnebloemolie
1 rode peper, van zaad ontdaan en fijngesneden
1 bot muntblaadjes, grofgehakt
zeezout zwarte peper
Dressing :
1 teentje knoflook, met zout tot pasta geplet
4 tl rodewijnazijn
Snij de aubergine in plakken van 2 cm dik. Leg de schijven in een kom, bestrooi met zout en laat een halfuur rusten. Bak de knoflook goudbruin in olijfolie. Droog de knoflook op keukenpapier.
Spoel en droog de aubergine. Verwarm de zonnebloemolie tot deze begint te roken en bak de aubergine bruin aan beide kanten. Droog de plakken met keukenpapier. Leg een laag aubergine in een schaal, besprenkel met dressing, gebakken knoflook, chilipeper en munt. Laat de aubergine een of twee uur staan zodat de smaken kunnen indringen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier