Aspic met fijne groentjes
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
500 gram broccoli
20 mini-worteltjes
300 gram sojascheuten
12 radijsjes
zout
peper
een mespuntje zacht kerriepoeder
gelatine
een tulbandvorm
Breng 1 liter zout water aan de kook. Verdeel de broccoli in struikjes en verwijder de voetjes. Schil en was de wortelen en radijsjes. Sojascheuten zijn meestal gebruiksklaar. Pocheer de broccoli en de wortels 4 tot 5 minuten in kokend water. Laat afdruipen. Bewaar het kookvocht. Snijd de radijsjes in plakjes en schik ze op de bodem van de vorm. Leg de broccoli en de worteltjes eromheen, daarna de sojascheuten en ten slotte weer een laag broccoli.
Laat de gelatine smelten in het kookvocht van de groenten en voeg er een mespuntje kerrie aan toe. Laat afkoelen. Giet de gelei in de vorm en laat minstens 4 uur afkoelen. Om de aspic gemakkelijker uit de vorm te nemen, houd je hem enkele seconden in zeer heet water. Serveer met een champignonvinaigrette.
Champignonvinaigrette:
Meng twee eetlepels wijn- of sherry-azijn met 6 eetlepels zonnebloemolie. Voeg drie gemixte champignons toe. Breng op smaak met zout en peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier