Voor 4:

500 g witte asperges, 1 onbehandelde sinaasappel, 1 ui, 150 g knolselderie, 150 g bloemige aardappelen, 1 el boter, 10 cl witte wijn, 50 cl groentebouillon, 20 cl room, een scheut citroensap, 2 sneetjes gerookte zalm, 1 el gesnipperde bieslook, 4 viooltjes voor de afwerking

Bereidingswijze:

Schil de asperges en breek de uiteinden af. Doe de schillen en de uiteinden in een grote pan, zet onder met water en laat 15 minuten zacht koken. Zeef het aspergevocht.

Snij de asperges in stukken.

Was de sinaasappel met warm water, rasp de schil en pers het sap uit.

Schil de ui, de knolselderie en de aardappelen en hak fijn. Fruit de ui in de hete boter en voeg de asperges, de knolselderie en de aardappelen toe. Blus met de witte wijn. Giet er het sinaasappelsap, de groentebouillon en het aspergevocht bij. Laat ongeveer 20 minuten koken. Giet er de room bij en mix de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met het citroensap en zout.

Snij de gerookte zalm in reepjes.

Schep de aspergevelouté in kommen en werk af met de gerookte zalm, de geraspte sinaasappelschil, de gesnipperde bieslook en de viooltjes.

Voor 4:500 g witte asperges, 1 onbehandelde sinaasappel, 1 ui, 150 g knolselderie, 150 g bloemige aardappelen, 1 el boter, 10 cl witte wijn, 50 cl groentebouillon, 20 cl room, een scheut citroensap, 2 sneetjes gerookte zalm, 1 el gesnipperde bieslook, 4 viooltjes voor de afwerkingBereidingswijze:Schil de asperges en breek de uiteinden af. Doe de schillen en de uiteinden in een grote pan, zet onder met water en laat 15 minuten zacht koken. Zeef het aspergevocht. Snij de asperges in stukken. Was de sinaasappel met warm water, rasp de schil en pers het sap uit. Schil de ui, de knolselderie en de aardappelen en hak fijn. Fruit de ui in de hete boter en voeg de asperges, de knolselderie en de aardappelen toe. Blus met de witte wijn. Giet er het sinaasappelsap, de groentebouillon en het aspergevocht bij. Laat ongeveer 20 minuten koken. Giet er de room bij en mix de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met het citroensap en zout.Snij de gerookte zalm in reepjes. Schep de aspergevelouté in kommen en werk af met de gerookte zalm, de geraspte sinaasappelschil, de gesnipperde bieslook en de viooltjes.