Aspergeterrine

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 kg witte (of groene) asperges
  • 1 gesneden witbrood
  • 4 eieren
  • 2 dl room
  • 50 gram rauwe ham
  • 75 gram geraspte parmezaankaas
  • zout
  • peper
  • snuifje nootmuskaat
  • bakblik (6 cm hoog, 30 cm lang)
  • 75 gram boter
Afwerking
  • veldsla
  • 2 el vinaigrette
Bereiding
  1. De korst van het witbrood afsnijden. De rauwe ham in dunne reepjes snijden. De asperges schoonmaken en het houterige uiteinde verwijderen. De asperges 5 minuten koken in gezouten water.
  2. De binnenkant van het bakblik met boter insmeren en bekleden met sneetjes brood (de sneden mogen elkaar overlappen en mogen een weinig uitsteken boven de rand). Leg de helft van de asperges in de vorm.
  3. Klop de eieren los en meng met de licht opgeklopte room, de geraspte kaas, de ham en de overgebleven, gesmolten boter. Kruid met peper, een weinig zout en een snuif nootmuskaat. Giet de helft van dit beslag over de asperges.
  4. Leg de rest van de asperges in de vorm en giet de tweede helft van het beslag uit. Dek de terrine af met aluminiumfolie. Bak de aspergeterrine 45 minuten in een oven van 200°C.
  5. Haal de terrine uit de oven en laat de vorm 5 minuten rusten. Stort de terrine op een ovale schaal en snijd er voorzichtig met een kartelmes (liefst elektrisch) plakjes af. Dien de aspergeterrine op met een toefje aangemaakte veldsla.

Bereidingstijd: 70 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content