Voor 4:
4 volkorenbroodjes
4 witte en 4 groene asperges
1 sjalotje
1 ei
1 dl room
1 el gehakte bieslook
1 el gehakte peterselie
200 g gerookte zalm
1 dl zure room
1 el boter
verse dille en bieslookbloemetje
peper
zout
gemalen nootmuskaat
Thuis : Schil de asperges en snij in stukjes (bewaar de kopjes als garnituur). Snij het sjalotje heel fijn en bak even aan in boter. Voeg de aspergestukjes (ook de kopjes) toe en bak ze, zonder te verkleuren, enkele minuten mee. Klop het ei en de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe deze ‘liaison’ (zo heet dit beslag) bij de afgekoelde asperges. Meng er ook bieslook en peterselie door. Snij een hoedje van de broodjes en hol ze uit. Vul met de asperges en zorg ervoor dat de kopjes nog uit het broodje komen piepen. Bak de broodjes ± 25 minuten in een oven van 180°C. Tijdens het bakken verkleuren de aspergekopjes een beetje en worden droger, maar blijven zeer smakelijk. Laat de broodjes afkoelen en verpak ze in cellofaanpapier.
Buiten : Verwarm de broodjes even en beleg ze met schijfjes gerookte zalm, zure room, een takje dille en een bieslookbloemetje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier