Voor 4 personen:
1 bot witte asperges
1 bot groene asperges
1,2 liter gevogelte- of groentebouillon
peper en zout
nootmuskaat
2 middelgrote topinamboers
olijfolie
cayennepeper
150 gram gerookte eendenborst
kervelpluksels
Schil de witte en groene asperges en snijd ze in stukken van 3 cm. Houd een vierde apart en doe de rest bij de bouillon. Breng aan de kook en laat in ongeveer 15 minuten garen. Mix de soep fijn en kruid met peper, zout en een snuifje noormuskaat. Borstel de topinamboers schoon en snijd ze ongeschild in blokjes van 1 cm dik. Bak ze samen met de rest van de asperges krokant in olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout. Schenk de soep in vier kommetjes en verdeel er de gebakken groenten over. Snijd het vet van de eendenborst en trek het vlees in stukken. Strooi over de soep en werk af met kervelpluksels en een draai van de pepermolen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier