Aspergesoep met eendenborst

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 bussel groene asperges
  • 1,2 l gevogelte- of groentebouillon
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 middelgrote aardperen
  • olijfolie
  • cayennepeper
  • 150 g gerookte eendenborst
  • kervel
Bereiding
  1. Schil de witte en groene asperges en snijd ze in stukken van 3 cm. Houd een vierde apart en doe de rest bij de bouillon. Breng aan de kook en laat in ongeveer 15 minuten garen.
  2. Mix de soep fijn en kruid met peper, zout en een snuifje noormuskaat. Borstel de aardperen schoon en snijd ze ongeschild in blokjes van 1 cm dik. Bak ze samen met de rest van de asperges krokant in olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout.
  3. Schenk de soep in vier kommetjes en verdeel er de gebakken groenten over. Snijd het vet van de eendenborst, trek het vlees in stukken en strooi over de apergesoep. Werk af met kervelpluksels en een draai van de pepermolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content