Asperges renaissance

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

28 groene asperges

4 eieren

4 soeplepels verse room

peper

boter

4 kleine sneetjes gerookte zalm

gemalen parmezaankaas

Vinaigrette :

1 eierdooier

1 theelepel mosterd

sap van een halve citroen

2 dl koudgeperste olijfolie

4 soeplepels verse room

vers gemalen peper

Bereid de vinaigrette op voorhand. Klop met een handmixer de eierdooier, mosterd, citroensap en peper los en voeg al kloppende eerst de olijfolie in een dun straaltje toe en vervolgens de room. Bewaar de vinaigrette in een glazen kommetje in de ijskast.

De groene asperges wassen en het houterige gedeelte afbreken. De stengelgroente beetgaar koken in gezouten water (ong. 10 minuten). De asperges uit het water halen en laten uitlekken op een doek.

De 4 eieren en de 4 soeplepels room met wat peper loskloppen. Een klontje boter in een bakpan met antikleeflaag smelten, het eierbeslag toevoegen en al roerende tot zachte roereieren stoven.

Schik de warme asperges in het midden van vier borden. Boven iedere portie asperges komt een flinke lepel roerei met daarop de fijngesneden gerookte zalm. De asperges aan tafel overgieten met vinaigrette en bestrooien met parmezaankaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content