Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 bundels asperges
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • olijfolie geparfumeerd met zwarte truffels
  • geraspte parmezaankaas
  • peper en zeezout (liefst uit de molen)

De asperges schillen en in een pan op middelmatig vuur gaarsudderen in olijfolie, gekruid met peper en gemalen zeezout. Zo behoudt de groente optimaal haar smaak en blijven de stengels al dente (beetgaar). De asperges op vier borden leggen en besprenkelen met enkele druppels truffelolijfolie. Naar eigen smaak bestrooien met fijngemalen parmezaan.

De asperges schillen en in een pan op middelmatig vuur gaarsudderen in olijfolie, gekruid met peper en gemalen zeezout. Zo behoudt de groente optimaal haar smaak en blijven de stengels al dente (beetgaar). De asperges op vier borden leggen en besprenkelen met enkele druppels truffelolijfolie. Naar eigen smaak bestrooien met fijngemalen parmezaan.