Asperges met warme gerookte zalm, kappers en boter

Asperges met zalm, kappers en boter: zo simpel kan heerlijk tafelen zijn.

Voor 4 personen
  • 1 bussel asperges
  • 4 sneden gerookte zalm
  • 200 g boter
  • 1 el kappers
  • 1 el fijngehakte verse dille
  • peper
  • rozepeperbessen
Bereiding
  1. Schil de asperges met een dunschiller. Schil van de kop naar de voet. Breng lichtgezouten water aan de kook, doe er de asperges in en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit. Laat zo 5 minuten afgedekt staan.
  2. Zet het vuur weer aan, breng opnieuw aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur opnieuw uit. Laat de asperges in het kookwater staan tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.
  3. Leg de sneden zalm op een bakplaat, zet 3 minuten in een oven van 180 °C. Smelt boter, maar laat niet bakken of pruttelen. Voeg kappers en dille toe aan de boter, kruid met peper. Verdeel de asperges over de borden, schik er de zalm op en lepel er de boter over. Werk af met enkele rozepeperbessen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content