Asperges met bieslookvinaigrette en gepocheerde eieren

4788865 ©

Elk jaar kijken aspergeliefhebbers reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. En een lekker klassiek aspergegerecht met ei mag niet op het menu ontbreken.

Elk jaar kijken aspergeliefhebbers reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. En een lekker klassiek aspergegerecht met ei mag niet op het menu ontbreken.

Voor 4 personen:

  • 1,5 kg witte asperges
  • 1 el suiker
  • 4 el witte balsamicoazijn
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 radijzen
  • 2 el gesnipperde bieslook
  • 4 eieren
  • 5 cl witte azijn

Bereiding:

1. Schil de asperges en kook 10 minuten in kokend gezouten water met de suiker. Giet de asperges af en laat lichtjes afkoelen.

2. Meng de balsamicoazijn met 1 of 2 eetlepels aspergevocht, de zonnebloemolie, peper en zout.

3. Maak de radijzen schoon en snijd in dunne plakjes. Voeg toe aan de vinaigrette, samen met de gesnipperde bieslook.

4. Breek de eieren een voor een in kommetjes of kopjes. Breng 1 liter water tot tegen het kookpunt en voeg de azijn toe. Laat de eieren voorzichtig in het water glijden en geef ze vorm met een eetlepel. Pocheer de eieren ongeveer 3 minuten; het eigeel moet nog vloeibaar zijn, het eiwit vast.

5. Verdeel de asperges over borden en lepel er de bieslookvinaigrette over. Schep de gepocheerde eieren uit het water met een schuimspaan en schik op de asperges. Kruid licht met peper en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content