Asperges en meloenen

© Getty

Voor 4 personen
  • 12 witte asperges
  • 12 groene asperges
  • 12 dunne wilde asperges
  • 1 rijpe charentais- of cavaillonmeloen
  • 1 rijpe gele honingmeloen
  • 2 el zachte appelazijn
  • 4 el fijne olijfolie
  • gemengde peper en grof zeezout
  • handvol kervel
Bereiding
  1. Schil en kook de witte en groene asperges knapperig. Laat snel afkoelen in ijswater. Kook de wilde asperges niet langer dan dertig seconden en koel af in ijswater. Snij de rijpe meloenen doormidden en haal de pitten eruit. Doe deze in een zeef om de sappen te recupereren. Steek mooie ronde balletjes uit beide meloenen.
  2. Snij de meloenen daarna in parten en haal het overgebleven vruchtvlees los van de schil. Mix dit vlees samen met het gerecupereerde sap, azijn en olie tot een lichtzoete tot rinse, dikke maar toch liquide saus. Kruid met gemengde peper en zeezout.
  3. Snij de witte en groene asperges diagonaal in gelijke stukken. Dresseer deze op het bord samen met de wilde asperges en bolletjes meloen. Druppel nonchalant de saus over de asperges en werk luchtig af met kervelpluksels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content