
Aspergeroomsoep
-
Difficulty
Very easy
Dit is een soep die je tijdens het aspergeseizoen zeker moet gemaakt hebben. De aspergeroomsoep is gemakkelijk en snel klaar te maken, en bovendien overheerlijk.
Voor 4 personen
- 1 ui
- 1 preiwit
- 2 stengels bleekselderij
- 1 bussel asperges
- boter
- 1,5 el bloem
- 2,5 l groentebouillon
- peper en zout
- kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)
- 1,5 dl room
- verse kervel
Bereiding
- Maak de groenten schoon: pel de ui, trek de buitenste bladeren van de prei en schil de asperges. Snijd ui, preiwit, selderij en drie vierde van de asperges grof. Smelt boter in een ruime pan en stoof er de groenten glazig in. Bestrooi met bloem, meng en laat even drogen op het vuur.
- Voeg de bouillon toe, kruid met peper, zout en kruidentuil. Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef of mix ze fijn. Controleer de kruiding en werk af met room.
- Snijd de rest van de geschilde asperges in stukken van 3 cm en kook ze krokant in lichtgezouten kokend water. Werk er de aspergeroomsoep mee af en versier met verse kervel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier