Arvanitiko (hoevekip met amandelen)

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 flinke hoevekip
  • 1 kopje blanke amandelen, gebakken en geplet
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 kopje olijfolie
  • 4 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 glas witte wijn
  • 2 el cognac
  • zout en peper
  • 1 kopje olijfolie
Bereiding
  1. Snijd de kip in zes stukken. Verwarm de olie in een ovenpan met dikke bodem. Bak de stukken kip zo’n 10 minuten tot het vlees aan alle kanten is gebruind.
  2. De warmte in de pan blussen met wijn en cognac. De amandelen, de tomaten en de knoflook toevoegen. Kruiden met zout en peper en indien gewenst een weinig water in de pan gieten.
  3. De pan afdekken en de arvanitiko 1,5 uur in een oven van 160° C zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content