Artisjokken op joodse wijze

  • Moeilijkheid

Nodig voor 4: 8 artisjokken van het type romanesco (zonder hooi, zonder stekels), 4 teentjes knoflook, 1 bosje platte peterselie, enkele stengels mentuccia (facultatief want nauwelijks verkrijgbaar buiten Latium), peper en zout, 7 à 8 dl olijfolie.

Peterselie en munt fijn snijden. Knoflook in kleine stukjes hakken. De artisjokken schoonmaken, maar nog enkele harde blaadjes laten zitten. Met de duim en de wijsvinger de vrucht openen en binnenin bestrooien met peper en zout. De holte opvullen met het mengsel van knoflook, peterselie en mentuccia.

De artisjokken in een kookpot doen die gevuld is met bijna kokende olijfolie (± 3 cm). Wanneer de buitenkant van de artisjokken goudbruin gebakken is, enkele druppels water toevoegen, zo worden de bladeren opnieuw knapperig. Zodra de artisjokken gaar zijn, ze uit de olie halen en warm opdienen.

Deze bereiding wordt op sommige plaatsen ook zonder het mengsel van knoflook, peterselie en mentuccia klaargemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content